Comentari inserit al blog Sàpiens del diari ARA

Posted: 23 febrer, 2011 in Economía, Historia, Política
Etiquetes: , , , , ,

Calonne, un dels ministres de finances de Lluís XVI

Article original

“Justament i recordant especialment els problemes fiscals a la França del XVIII m’ha semblat trobar un paral·lelisme amb la situació actual, en el que alguns discuteixen el model impositiu. És curiós com es reprodueixen les sospites de corrupció i mala administració. Així con el fet que els privilegiats tenen maneres d’eludir les obligacions fiscals.”

Precisament el regnat de Lluís XVI és quan es fa més evident aquest conflicte entre la defensa dels privilegis d’un grup determinat de persones i dels interessos generals. I que que va tenir com a culminació la Revolució del 1789.

Avui, encara que la situació no és exactament la mateixa, resulta notable que malgrat que algunes empreses ja estan sortint de la crisi, en canvi el panorama per als ciutadans amb menys ingressos sigui tan desolador. S’han proposat reformes per a evitar les receptes neoliberals, però sembla que estem davant una contrarreforma que ja veurem on aboca.

Anuncis
Comentaris
  1. Bitacoras.com ha dit:

    Información Bitacoras.com…

    Valora en Bitacoras.com: Calonne, un dels ministres de finances de Lluís XVI Article original “Justament i recordant especialment els problemes fiscals a la França del XVIII m’ha semblat trobar un paral·lelisme amb la situació actual, en el q……

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s